Vanliga frågor om MultiBanco

1. Vad är MultiBanco?
  2. Vilka banker godkänner insättningar med MultiBanco?
  3. Hur fyller jag på mitt konto med MultiBanco?
  4. Uppbärs några avgifter när man använder MultiBanco?
  5. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?
  6. Kan jag göra en utbetalning till MultiBanco?
  7. Vilka valutor godkänner MultiBanco?
  8. Kan jag använda samma betalningsreferensnummer för fler än en insättning?

1. Vad är MultiBanco?

Multibanco är ett interbank-nätverk i Portugal som drivs av SIBS, Sociedade Interbancaria de Servicos, som erbjuder över 60 tjänster till kortinnehavare; från grundläggade penninguttag i automater till nätbetalningar.

2. Vilka banker godkänner insättningar med MultiBanco?

Nästan alla portugisiska banker kan användas med Multibanco.

3. Hur fyller jag på mitt konto med MultiBanco?

1. Logga in på ditt konto.
  2. Besök kassan och välj ''Insättning''.
  3. Du kommer nu att se MultiBanco-logotypen. För att välja detta insättningsalternativ klickar du bara på ikonen.
  4. Ange eller välj ditt insättningsbelopp och bonuskod (om du har en sådan) och klicka på "Insättning".
  5. Du kommer att få ett unikt "Enhetsnummer" och "Betalningsreferens" som krävs för att du ska kunna genomföra din insättning med MultiBanco.
  6. Genom att använda uppgifterna som du fick kan du nu slutföra insättningen på två sätt:
    1. Besöka en Multibanco-bankomat
      • Sätt in ditt kort och ange PIN-koden.
      • Välj "Betalningar och andra tjänster".
      • Följt av "Betalning av tjänster/köp".
      • Ange "Enhetsnummer", "Betalningsreferens" och "Belopp"
      • Spara kvittot som ditt betalningsbevis.

2. Använda ditt portugisiska nätbanksystem.
      • Logga in på ditt nätkonto.
      • Välj "Betalningar".
      • Följt av "Betalning av tjänster/köp".
      • Ange "Enhetsnummer", "Betalningsreferens" och "Belopp"
      • Spara kvittot som ditt betalningsbevis.
  7. Pengarna sätts in på ditt konto när din betalning har bekräftats.

4. Uppbärs några avgifter när man använder MultiBanco?

Det uppbärs inga avgifter för insättningar med MultiBanco.

5. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?

Pengarna överförs omedelbart till ditt konto.

6. Kan jag göra en utbetalning till MultiBanco?

MultiBanco är för tillfället endast tillgängligt som insättningsalternativ.

7. Vilka valutor godkänner MultiBanco?

MultiBanco godkänner endast EUR.

8. Kan jag använda samma betalningsreferensnummer för fler än en insättning?

Du kan använda samma "Betalningsreferens" för framtida Multibanco-insättningar, men kom ihåg att detta hänger samman med det belopp du ursprungligen angav när du fick den betalningsreferensen.Om du vill sätta in ett annat belopp, gå igenom insättningsprocessen igen för att få en ny betalningsreferens som är kopplad till ditt nya insättningsbelopp.