Vanliga frågor om MasterCard

1. Varför ska jag använda mitt MasterCard för att göra insättningar?
  2. Varför avvisas kreditkortstransaktioner?
  3. Hur fyller jag på mitt konto med MasterCard?
  4. Kostar det något att använda MasterCard?
  5. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?
  6. Kan jag ta ut pengar till MasterCard?
  7. Är det säkert att använda MasterCard?
  8. Godkänner ni debitkort?

1. Varför ska jag använda mitt MasterCard för att göra insättningar?

MasterCard godkänns av fler än 24 miljoner handelsplatser och är det vanligaste betalningssättet. Med MasterCard Secure Code skyddas du från att obehöriga använder ditt kort.

2. Varför avvisas kreditkortstransaktioner?

De vanligaste orsakerna är:

1. Du har överskridit din kreditgräns.
  2. Du har skickat in ofullständig eller felaktig information. Namnet, adressen och/eller telefonnumret som du anger måste matcha de uppgifter som kreditkortsföretaget har i sina register.
  3. Du angav inte rätt CVV2-säkerhetskod (den tresiffriga koden på baksidan av ditt kreditkort).
  4. Utgångsdatumet är felaktigt.
  5. Banken som utfärdade ditt kreditkort godkänner inte överföringar i samband med internetspel. Om detta är fallet, försök med ett annat kreditkort eller välj ett annat insättningsalternativ.

3. Hur fyller jag på mitt konto med MasterCard?

Följ stegen nedan för att sätta in pengar på ditt konto med ett MasterCard:

1. Logga in på ditt konto.
  2. Gå till kassan (Cashier) och välj inbetalningar (Deposit).
  3. Du ser nu MasterCard-loggan. Klicka på ikonen för att göra en inbetalning.
  4. Ange belopp och eventuell bonuskod. Klicka därefter på Inbetalning (Deposit).
    • Se till att din kortinformation, såsom kreditkortsnummer, CVV2-nummer och utgångsdatum har angetts korrekt.
  5. Nästa skärm visar om din kreditkortstransaktion lyckades eller inte.
  6. Om transaktionen misslyckas visas ett felmeddelande med orsak till felet.
  7. Om transaktionen lyckas visas ett meddelande om att kreditkortsinköpet lyckades samt en unik transaktions-ID som du bör spara för framtida referens.
  8. Stäng rutan och gå tillbaka till lobbyn. Uppdateringen av ditt kontosaldo borde inte ta längre än några minuter. Om ditt saldo inte har uppdaterats efter 2 minuter måste du kanske logga ut och in igen till ditt konto.

4. Kostar det något att använda MasterCard?

Nej. I vissa fall kan det dock förekomma att kortbolag tar "cash advance" avgifter som visas på ditt kreditkort-utdrag.

5. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?

Överföringen av pengar till ditt konto visas inom ett par minuter.

6. Kan jag ta ut pengar till MasterCard?

Den här uttagsoptionen är just nu endast tillgänglig i vissa länder - vänligen kontrollera i kassan om den erbjuds som uttagsoption för ditt konto. Du kan endast ta ut pengar till ditt MasterCard om du gjort en insättning under de senaste 6 månaderna med MasterCard Secure Code. I vissa fall när du gör uttag, kan det hända att vi enligt eget omdöme väljer att betala delar av eller den kompletta summan av dina uttag i och med att vi drar tillbaka tidigare överföringar som gjorts med ditt kreditkort.

7. Är det säkert att använda MasterCard?

Alla kassatransaktioner behandlas enligt betalningskortbranschens (Payment Card Industry, PCI) standarder för datasäkerhet och med 128-bitars kryptering som säkerställer säkerheten för de data som överförs. Detta toppmoderna skydd är samma teknik som används av stora banker och finansinstitut över hela världen.

8. Godkänner ni debitkort?

Ja. Vi godkänner MasterCard debitkort som har en 3-siffrig CVV2-säkerhetskod på baksidan av kortet.