Ultimate Blackjack with Olivia

Om det här spelet

• lDet här är ett enhandskortspel utan hålkort med ett 6 Card Charlie-övertag.
  • l6 Card Charlie-regeln gäller endast spelaren och beskrivs mer utförligt i avsnittet Poängregler.
  • lMålet är att få högre än dealern utan att bli tjock.
  • lDu vinner om summan på din hand inte överstiger 21 och du antingen har mer poäng

än dealern eller får 6 Card Charlie. Du vinner även om dealern blir tjock.

Spelfunktioner

l Försäkring är tillgängligt. l Fördubbling är tillgängligt för alla startkort. l Du får dela när dina två startkort har samma valör. l 6 Card Charlie vinner över dealerns hand, oavsett vad. l Det här spelet har 21+3™-sidosatsningar. l Hålkortet används inte. l Du kan inte ge upp.

Givregler

• lDe tre första korten delas ut uppvända: Ett till spelaren, sen ett till dealern, följt av ett

andra kort till spelaren. Det fjärde kortet delas ut till dealern nedvänt.

• lSpelet spelas med sex kortlekar på 52 kort vardera, som blandas innan varje spelomgång.
  • lDealern stannar på 17. l Dealern får ha högst elva kort och stannar efter det. l Spelaren får ha högst 6 kort på hand.

Handgräns

l Spelet spelas med en hand kort, som kan delas i två händer som spelas separat. l Spelaren får ha högst två händer.

Kortvalörer

l Ess kan ha ett värde på antingen 1 eller 11. l Alla klädda kort har ett värde på 10. l Sifferkort motsvarar sitt siffervärde.

Insats- och utbetalningsregler

• lSpelet har minimi- och maxgränser för insatser. l De här gränserna gäller huvudinsatsen som lades i insatssteget.
  • lDin insats från den senaste omgången i samma spelsession satsas automatiskt om när du återvänder till insatssteget. l Om du har för lite pengar satsar spelet om den största tillgängliga summan. l Beräkna vinsten genom att dividera oddsen. l Om oddset är 2:1 dividerar du alltså 2 med 1 = 2.
  • lMultiplicera resultatet med den ordinarie insatsen + ordinarie insatsen = den totala vinsten. l Utbetalningar: l Blackjack: 3:2 l 6 Card Charlie: 1:1 l Standardvinst: 1:1 l Försäkringsvinst: 2:1 l Lika: Insats återlämnad l 21+3-sidosatsningsvinster:
  • lFärgtriss: 100:1 l Straight Flush: 40:1 l Triss: 25:1 l Stege: 10:1 l Färg: 5:1

Regler för sidosatsning

• l21+3-sidosatsning ger dig chansen att vinna om de två första korten i din hand och dealerns uppvända kort skapar en av följande trekortspokerhänder. l Färgtriss: Tre kort med samma värde/uppvänt kort med samma färg. l Straight flush: Tre kort med sammanhängande värde och samma färg. l Triss: Tre kort med samma värde/uppvänt kort.
  • lStege: Tre kort med sammanhängande värde, exempelvis 2-3-4. l Färg: Tre kort i samma färg. l Ess räknas som höga eller låga. l Sidosatsningar är valfria insatser som kan läggas utöver huvudinsatsen. l Sidosatsningsvinster påverkas inte av spelets utfall.

Valalternativ

• lEfter att du har fått dina första två kort får du upp till fem alternativ att välja mellan: l Stanna:
  • lNär du väljer STANNA får du inga fler kort i din aktiva hand, och handen anses färdig.
  • lTa kort:
  • lNär du trycker på TA KORT ger dealern dig ett kort i din aktiva hand.
  • lDet här alternativet finns för alla ofullständiga händer, utom en som fåtts genom en delning av två äss. l Dubbla:
  • lDet här alternativet finns för alla startkort, förutsatt att handen är ofullständig och inte bildades genom en delning. l När du väljer DUBBLA får du bara ett extra kort innan du stannar automatiskt. l Du kan endast dubbla en gång per spelomgång.
  • lNär du trycker på DUBBLA fördubblas ditt inledande insatsbelopp och den totala insatsen ökar därefter.
  • lDela: l Du kan dela alla startkort med samma valör. l Du kan bara dela en gång per spelomgång. l När du trycker på DELA delas din ursprungliga hand i två händer som spelas separat.
  • lOm du delar en hand som består av två äss får varje hand bara ett extra kort innan de

stannar automatiskt.

• lInsatsen för de delade händerna är samma som din ursprungliga insats, så din totalinsats fördubblas när du trycker på DELA. l Försäkring: l Om dealerns första kort är ett ess erbjuds du mot att dealern får blackjack.
  • lEn försäkringsinsats kostar hälften av din ordinarie insats.
  • lFörsäkring erbjuds endast en gång per spelrunda, efter den inledande given. l Din försäkringsinsats ger vinst om dealern får blackjack.

Poängregler

• lSpelet kan avslutas på något av följande sätt: l Blackjack: l Du får ett äss och ett kort med valören 10 under den första given. l Handen får bara innehålla två kort och kan inte fås från en delning. l När du får blackjack stannar din hand automatiskt. l Standardvinst: l Du får högre poäng än dealern utan att få 21, eller så blir dealern tjock. l Om du får 21 stannar din hand automatiskt. l 6 Card Charlie: l Du har 6 kort på hand och poängen överskrider inte 21. l 6 Card Charlie vinner över dealerns hand oavsett vad och stannar automatiskt. l Lika: l Din hand och dealerns hand får poäng på samma sätt. l Blackjack och 21 är inte samma sak och räknas inte som "lika". l Tjocka poäng räknas inte som "lika". l Tjock: l Din hand har fler än 21 poäng.
  • lOm du blir tjock stannar din hand automatiskt. l Standardförlust:
  • lDu får lägre poäng än dealern. l Försäkringsvinst: l Du tar en försäkring och dealern får blackjack. l Försäkringsvinster ger 2:1 av försäkringsinsatsen.
  • lFörsäkringsförlust: l Du tar en försäkring, men dealern får inte blackjack. l Specialfall:
  • lNär en delning inträffar beräknas de olika händernas vinster separat enligt det

vanliga vinstschemat.

• lVinsten för en försäkringsinsats beräknas separat, oberoende av spelets resultat i övrigt.

Översättning av speltermer

l Blackjack - Blackjack. l 6 Card Charlie - 6 Card Charlie.

Spelinställningar

• lALLMÄNT l Aktivera ljud: Aktiverar eller inaktiverar ljud i spelet.
  • lAktivera undertexter: Aktiverar eller inaktiverar undertexter i spelet. l Bakgrundsmusik: Styr volymen för bakgrundsmusiken.
  • lVIDEOKVALITET l Auto: Aktiverar eller inaktiverar automatisk justering av videokvaliteten.
  • lHöga: Ändrar grafiken till hög kvalitet.
  • lMedium: Ändrar grafiken till medelhög kvalitet. l Låga: Ändrar grafiken till låg kvalitet.

Spelkontroller

• lMarkervalområde: Visar de markerstorlekar som finns i spelet.

• lInsatscirkel: Placerar din insats på bordet. Stapeln med marker ökar med den

markerstorlek som är vald.

• l21+3-sidosatsningscirkel: Placerar din sidosatsning på bordet. Stapeln med marker ökar med den markerstorlek som är vald.

Knappen DUBBLA: Under insatssteget fördubblar den din aktuella insats och är tillgänglig tills insatsgränsen uppnås.

• lUnder spelsteget dubblar knappen din nuvarande insats och finns bara vid dina två första kort. Du får bara ett kort till och stannar sedan automatiskt.

• lKnappen ÅNGRA: Tar tillbaka din senaste handling när den trycks in snabbt. När den trycks och hålls in töms alla marker från bordet.

• l

• lKnappen GE: Bekräftar din insats och inleder spelomgången.

• lKnappen MENY: Visar en meny med allmänna spelalternativ.

• lKnappen STÄNG: Stänger spelmenyn.

• lKnappen TILLBAKA: Tar dig till föregående skärm.

Knappen TA KORT: Ger dig ett till kort på hand.

• lKnappen STANNA: Markerar handen som färdig.

• lKnappen DELA: Delar din ursprungliga hand i två händer som spelas separat.

• l

• lKnappen JA: Lägger en försäkringsinsats mot att dealern får blackjack.

• lKnappen NEJ: Tackar nej till försäkring.

• lBlackjack-ikon: Visas bredvid den aktuella handen om det blir blackjack.

Tjock-ikon: Visas vid den hand som blir tjock.

• lFörsäkringsikon: Visas vid dealerns hand ifall du tagit en försäkring.

• lKnappen Ljud på: Ljud och musik spelas; klicka för att stänga av spelljud.

• l

l

• lSenaste vinst: Visar den senaste vinstsumman. Ersätter den totala insatsen och dyker endast upp ifall du vann din senaste spelsession.
  • lSaldo: Visar kontosaldot i vald valuta. l Insatsintervall: Lägsta och högsta insats och insatsintervall. l Antal kortlekar: Visar antalet kortlekar som används i spelet.
Knappen NY INSATS: Ersätter din senaste aktiva insats. Knappen Lobby: Avslutar spelet och tar dig till en lobby där du kan välja liknande spel att spela. Knappen Ljud av: Ljud och musik spelas inte; klicka för att spela upp spelljud. Total insats: Visar den nuvarande totala insatsen.

Ytterligare information

• lSpelet spelas med en inspelad video av dealern. l Vissa inställningar och funktioner kan saknas i det här spelet. l Vid funktionsstörningar ogiltigförklaras alla vinster och spel.
  • lSaldot uppdateras när given påbörjas, om DUBBLA, DELA och/eller försäkring väljs

och när en vinst inträffar.

• lVid anslutningsfel visas eventuella ändringar av saldo och/eller senaste

vinstmängden när du återvänder till spelet.

• lOm anslutningsfelet inträffar under en oavslutad spelomgång fortsätter spelet från när störningen ägde rum.

• lPågående funktioner som kräver interaktion eller beslut kan fortsättas.
  • lOm en förfrågan inte hinner nå servern innan anslutningen bryts visas information från det föregående spelet. l Eventuella ändringar i reglerna görs i enlighet med lagstadgade krav.

Återbäring till spelare

• lÅterbäring till spelare (RTP) är den teoretiska statistiska procentsatsen av den totala insatssumman i ett spel som betalas ut som vinstsumma med tiden.
  • lVärden beräknas först genom att dela de möjliga vinsterna med spelets tillgängliga utfall. l Värden reflekterar den maximala förväntade utdelningen och ändras inte. l Övergripande RTP: 99,51 %.
  • lFörsäkring: 92,60 %. l Sidosatsning (21+3): 92,86 %.

Datum för senaste ändring: 2023-01-11