Aztec Gold

Spelets mål:

Aztec Gold är ett slotspel med fem rullar, 50 betalningslinjer och en sjätte rulle som ligger till vänster på skärmen för att ange möjliga "gratisspel & multiplikator". Den sjätte rullen (Aztec Gold gratisspel-rullen) snurrar samtidigt som de andra fem rullarna och visar antalet gratisspel och multiplikatorer om funktionen startas. Temaspelet Aztec Gold startas när 3 eller fler utspridda tempelsymboler visas någonstans i vyn. Gratisspel-funktionen kan startas igen inom gratisspel.

azg3

azg4

Information om spelet:

• Du spelar på 50 varierande linjer.
  • Du kan starta spelet genom att trycka på knappen SNURRA med vald SATSNING och LINJER.
  • Utbetalningar visas i VINSTTABELLEN.
  • Betalningslinjevinster multipliceras med det "satsade beloppet per linje" och läggs till andra betalningslinjevinster.
  • Endast den högsta vinnande kombinationen med åtminstone en symbol som inte är wild utdelas på varje rad.
  • Om du vinner på flera upplysta linjer samtidigt adderas vinsterna till din totalvinst.
  • Scattervinster (tempel-symbolen) multipliceras med den totala insatsen och adderas till vinstlinjevinsterna.
  • Alla symboler betalar från vänster till höger, förutom den spridda scattersymbolen som betalar var som helst på spelskärmen.
  • På den vinnande linjen kommer de vinnande symbolerna att animeras en aning genom att de börjar studsa och vinstlinjen färgas medan resterande blir gråtonade.
  • Ticker-meddelandena visas längst ner på spelskärmen.
  • Vid vinst ökar det totala SALDOT, och den belopp som vunnits under spelet visas i fältet VINST längst ner i spelet.

Så här spelar du:

• Välja "BETS" (insats): När du deltar i spelet, ställs en förinställd insats per vinstlinje in för alla 50 linjer i slotmaskinen. Du kan höja insatsen per linje med ett klick på knappen azg5 till höger om "SATSA", eller så kan du sänka insatsen med ett klick på knappen azg6 till vänster. Satsning och linjer justeras inte till nästa möjliga insats om ditt saldo sjunker under total satsning. Klicka på knappen  för att göra en insättning.
  • Välja "LINJER": Femtio linjer väljs som standard. Du kan sänka antalet linjer med ett klick på knappen azg6 till vänster om "LINJER", eller välja fler linjer genom att klicka på knappen azg5 till höger.
  • HÖGSTA SATSNING: Klicka på knappen  för att spela med MAXIMAL INSATS. Om ditt spelsaldo inte räcker stängs det här alternativet.
  • Antalet valda linjer multipliceras med "satsningen per linje". Det totala satsningsbeloppet visas under mätaren "SATSA" längst ned på spelskärmen.
  • Vinsttabell: Betalningstabellen ser du antingen via ett klick på knappen azg9 som är längst ned på spelskärmen bredvid "SATSA" eller med ett klick på knappen azg10 som är längst ned på skärmen, bredvid linjemätaren. De priser som visas i betalningstabellen gäller för en enhetssatsning och visas som multiplikatorer. Du kan beräkna det effektiva utbetalningsbeloppet per linje genom att multiplicera respektive pris med satsningen per linje. Du kan återvända till spelet genom att klicka på knappen azg11 på vinsttabellskärmen. Om du klickar på knappen azg9 visas skärmen med spelregler samt vinsttabellen så att du kan läsa spelreglerna.
  • Snurrknappen: Klicka på SNURRA azg12-ikonen för att starta spelet. När hjulen slutat snurra får du betalt för eventuella vinstkombinationer eller scattervinster enligt vinsttabellen.
  • Resultat: Vinster visas i form av färgade vinstlinjer med animerade symboler och scattervinster visas även med animerade symboler. Det totala vinstbeloppet visas längst ned på skärmen, bredvid "VINST".
  • Volym: Använd ikonen azg13 för att spela upp spelets musik. Klicka på azg14-ikonen för att stänga av ljudet azg15.
  • TILLGODOHAVANDE: Ditt återstående spelsaldo efter att du har gjort den önskade satsningen, visas i mätaren "SALDO", dvs. det aktuella spelsaldot minus den totala satsningen.
  • "AUTOSNURRA": Du kan använda denna funktion för att välja bland de olika alternativen för spel med "hands free". De alternativ som finns tillgängliga för denna funktion är:
    • Antal snurrningar: Spelet snurras det antal rotationer som valts i den öppningsbara menyn. Du kan välja så många spel du vill ända fram till att saldot är lägre än det placerade spelet.
    • Spela tills vinsten är lika stor eller högre än: Spelet snurras automatiskt tills vinstbeloppet är lika med eller överskrider det belopp som valts i rullgardinsmenyn.
    • Snurra så länge förlusten inte är högre än: Spelet snurrar automatiskt tills förlustgränsen är nådd. Förlusten beräknas med (Förlust = Totala satsningar - Totala vinster)
    1. Totala satsningar = Ackumulerade totala satsningar
    2. Totala vinster = Ackumulerade totala vinster
    3. (((Totala satsningar - Totala vinster) + Aktuell satsning) <= Förlustgräns), då är nästa autospin tillåten.
    • Snurra tills temaspelet startar: Spelet snurras automatiskt tills nästa temaspel startar.

• Om du vill använda funktionen autospin klickar du på knappen "AUTOSNURRA" i nedre högra hörnet av spelskärmen. När autosnurra-fönstret öppnas markerar du kryssrutorna intill de alternativ som du vill spela med. Välj ur en drop-down meny där det finns en och klicka på "OK" för att aktivera de valda optionerna och starta snurrningarna. På samma sätt kan du klicka på "X" för att hoppa över funktionen "AUTOSPIN" och återgå till spelskärmen.
  • När du spelar med flera alternativ och villkor valda kommer det villkor som uppfylls först att ha företräde framför de andra, och återstående valda alternativ avaktiveras. Du sedan välja att antingen använda samma uppsättning alternativ igen eller välja nya alternativ och fortsätta med spelet.
  • Du kan endast använda alternativet AUTOSNURRA när du spelar med riktiga pengar.
  • Upprepa insats/ändra insats: När rullarna har stannat blir standardsatsningen för nästa spel samma som i föregående spel. Du kan klicka på "SNURRA" igen för att åter spela med samma satsning. För att ändra din insats, kan du höja eller sänka spelmätaren som visas i spelskärmen.
  • Tillgodohavande: Ditt återstående spelsaldo efter att du har gjort önskad satsning visas under "SALDO". Aktuellt spelsaldo är summan av de belopp som visas under SALDO- respektive SATSA-mätaren Ditt spelsaldo visas längst ned i spelskärmen.

Webbläsarpanelens kommandon:

• Klicka på "Ansvarsfullt spelande" för att öppna sidan om spelansvar.
  • Klicka på "Spelloggar" för att visa loggarna över dina spel.
  • Klicka på "Spelregler" om du vill läsa utförliga regler för spelet på separat webbsida.
  • Klicka på knappen "Insättning om du vill sätta in mer pengar på ditt konto.
  • Klicka på "Riktiga\Gratis" för att ändra till spel med riktiga pengar eller gratispengar.
  • Funktionen "Spelloggar" är endast tillgänglig när man spelar med riktiga pengar.

Spelregler:

• Spelaren kan spela med 1–50 linjer.
  • Utbetalningar görs enligt vinsttabellen.
  • Endast den högsta vinnande kombinationen med åtminstone en symbol som inte är wild utdelas på varje rad.
  • "SNURRA" startar spelet med valt "SATSA"-belopp och valda "LINJER".
  • MAX SATSNING väljer 50 linjer och maximalt satsningsvärde.
  • Utbetalningar visas i VINSTTABELLEN.
  • Betalningslinjevinster multipliceras med satsningsvärdets belopp.
  • Det högsta vinstbeloppet betalas ut för varje vald betalningslinje.
  • Samtidiga vinster på olika linjer läggs till summan.
  • Utspridda vinster multipliceras med den totala satsningen och läggs till betalningslinjevinster.
  • Alla symboler betalar från vänster till höger, förutom utspridda tempelsymboler som betalar var som helst på skärmen.
  • Aztec Gold loggan ersätter alla andra symboler förutom utspridda tempelsymboler.
  • Aztec Gold loggan visas endast på hjul 1, 2, 3 och 4.
  • Spelet och dess regler är samma i både modus med riktiga pengar och modus med spelpengar.

Temaspel:

• Temaspelet Aztec Gold startas när 3 eller fler utspridda tempelsymboler visas någonstans i vyn.

• Om 3 eller fler utspridda tempelsymboler visas på skärmen utdelas antalet gratisspel och multiplikator mot indikatorn (pilen) på den sjätte rullen och gratisspelen spelas ut.

• Antalet gratisspel och multiplikatorn för gratisspelen delas ut slumpmässigt.

• Antalet gratisspel som delas ut vid varje aktivering av gratisspelet är mellan 8 och 25 och multipliceringsvärdet mellan 2 och 10.

• Alla vinster med gratisspel multipliceras med den visade multiplikatorn för gratisspel.

• Gratisspel kan återigen starta gratisspel och ge samma antal som delades ut när funktionen startades.

• Gratisspel spelas med samma antal linjer och satsning per linje som det utlösande spelet.

• Vinster från gratisspel läggs till utspridda och betalningslinjevinster.

Avkastning till spelaren:

Teoretisk avkastning till spelaren i det här spelet är 96,01 %.

Vanliga frågor:

1. Det gick inte att spela klart. Vad ska jag göra?
  • Om du blir bortkopplad mitt i ett grundspel, kommer mjukvaran automatisk att avsluta det åt dig. Du kan få fram ditt spelresultat genom att klicka på knappen "Game Logs" (spelloggar) när du har loggat in på nytt.
  • Om du kopplas ned mitt i temaspelet, kommer du att vara tvungen att avsluta det när du loggat in igen. Efter att du har avslutat temaspelet, kan du fortsätta spela eller välja ett annat spel.
2. Vad ska jag göra om saldot är lågt för att göra en satsning?
  • Klicka på knappen "Insättning"  nere på spe  lskärmen och gör en insättning.
3. Vid eventuella fel annulleras alla utbetalningar och spel.
4. För övriga frågor är du välkommen att kontakta kundtjänst när som helst.