Gemix

Avbrutet spel

Om spelet avbryts sparas alla speluppgifter och placerade insatser tills du fortsätter spelet igen. Du kan fortsätta där spelet avbröts.

Spelregler

Gemix är ett videoslotspel som spelas i ett rutnät om 7x7 symboler. Symbolerna faller ner i rutnätet och bildar vinstkombinationer. Vinster ges vid 5 eller fler symboler i en sammankopplad grupp så länge de vidrör varandra horisontellt och/eller vertikalt. Vinstsymboler tas bort och nya faller in för att skapa nya vinstkombinationer. Symboler fortsätter att falla tills inga nya vinstkombinationer kan skapas.

Alla vinster under en spelrunda bidrar till att ladda upp en kristalladdningsmätare. När mätaren är helt laddad och spelomgången är slut aktiveras kristalladdningseffekten, vilket utlöser en av följande effekter:

• Kedjeblixt: Två, mitt emot varandra, hörnsymboler skjuter ut en elektrisk ljusbåge och träffar mellanliggande symboler. Dessa symboler förvandlas till en av hörnsymbolerna.
  • jusstråle: Ljusstrålar skjuter ut vertikalt och horisontellt från en symbol på spelplanen. Alla symboler i den träffade kolumnen samt raden förvandlas till andra symboler.
  • Kristallvarp: En symbol väljs ut på spelplanen. Den utvalda symboler samt alla matchande symboler förvandlas till en annan symbol.
  • Novaexplosion: En symbol väljs ut på spelplanen och exploderar. Intilliggande symboler tas bort från spelet i denna enorma explosion. Explosionen drar sedan ihop sig och skapar en kärna av symboler. Denna kärna utgörs av en och samma symbol. Spelet fortsätter som normalt efter effekten vilket tillåter att kristalladdningen kan laddas upp igen för ytterligare effekter. Vilket kan skapa fler vinster!

Spelet kan bli Superladdat! När kristalladdningen är full är det möjligt att superladda spelet genom att vinna på ytterligare symboler. Om du lyckas vinna på tillräckligt många symboler och superladda ditt spel innan spelrundan tar slut och kristalladdningen aktiveras, så multipliceras alla redan vunna vinster samt eventuella framtida vinster i den spelrundan med 3! Superladdningen kan bara aktiveras en gång per spelrunda.

Gemix innehåller olika världar. Varje värld tilldelats tre olika mönster. Det aktiva mönstret visas på skärmen. För att klara ett mönster behöver du vinna på de indikerade mönsterpositionerna. Om du klarar ett mönster aktiveras nästa mönster i den aktuella världen. Klara tre mönster i en värld för att nå nästa värld och vinn Världsbonusen. Världsbonusen ökar med en procentuell andel av alla vinst under en spelomgång.

Varje värld har en unik wild-symbol som kan dyka upp på spelrundor som inte ger vinst. Dessa wild-symboler ersätter alla andra symboler för att kunna skapa vinstkombinationer. Vissa av dessa wild-symboler tas bort om de är med i en vinstkombination.

• Gruvvärlden: Wild-symboler falla ner från toppen och landar på olika positioner på spelplanen och ersätter vanliga symboler. Upp till 10 wild-symboler kan falla ner.
  • Princessvärlden: En kantsymbol väljs ut för att fungera som en startpunkt. Symbolen förvandlas till en wild-symbol. Wild-symbolen sprider sig sedan till intilliggande symboler tills kedjan av wild-symboler når kanten på spelplanen.
  • Trollkarlsvärlden: Upp till 8 fasta wild-symboler kan dyka upp på olika positioner på spelplanen. De fasta wild-symbolerna faller inte ner när symbolerna under tas bort och de tas inte heller bort när de är en del av en vinstkombination. Fasta wild-symboler stannar en spelrunda eller tills kristalladdningen aktiveras.

RTP är 96.75%.

Du väljer din insats med de fem insatsknapparna i den nedre delen av spelet. Tryck på plus- och minusknapparna för att ändra insatsen ett steg. Tryck på START för att starta spelrundan. När symbolerna landar jämförs de med vinstplanen och vinster utbetalas.

Tillgängliga val

• Ändra insats- För att ändra din insats, använder du de fem insats-knapparna. Du kan även använda plus- och minus-knapparna för att ändra din insats ett steg.
  • Vinstplan- Visar vinstplanen.
  • Autospel- Slå på eller av auto spel. Då spelet är i auto spel läge spelas omgångar automatiskt med den valda insatsen. Auto spel läget avbyts automatiskt baserat på egna inställningar eller då saldot är för lågt.
  • Starta- Spelrundan startas med den valda insatsen.

Datum för senaste ändring: 2020-03-03