Beauty and the Beast

Välkommen till Beauty and the Beast, en videoslot med Golden bets och ett freespinsläge med tre spelfunktioner.

OM SPELET

• Beauty and the Beast är en videoslot med fem hjul och 20 vinstlinjer som betalar ut från vänster till höger.
  • Spelet har åtta ordinarie symboler som ger vinst om tre eller fler finns i rad på en vinstlinje med början längst till vänster.
  • De två högst betalande symbolerna är Skönheten och Odjuret i basspelet samt Prinsen och Prinsessan i freespinsläget.
  • Sex lägre betalande symboler är kristallerna av olika färg och form.
  •  Wildsymbolen ersätter alla andra symboler i spelet förutom freespinssymbolen.
  •  I freespinsläget är det Spegeln som agerar wildsymbol, medan en Trasig Spegel i basspelet är en wild.

FREESPINSLÄGE

• Tre eller fler freespinssymboler som landar var som helst på hjulen aktiverar freespinsläget.
  • Innan freespinsrundorna sätter igång, får spelaren välja en eller två (om funktionen Boost Golden Bet är aktiverad) extra funktioner.
  • Freespins spelas med samma antal linjer och samma insatsstorlek som snurren som har aktiverat freespinsläget.
  • Får du tre eller fler freespinssymboler i freespinsläge, återställs återstående antal freespins till 10 och du får möjligheten att välja ytterligare en funktion.
  • Efterföljande freespins kommer att snurra med såväl den tidigare som de senare valda funktionerna aktiva.
  • Får du ytterligare tre eller fler freespinssymboler, återställs återstående antal freespins återigen till 10 och du fortsätter spela med alla tre funktioner aktiverade.
  • Vid det ögonblicket, får du inga fler freespinssymboler på hjulen, vilket gör att det inte går att återaktivera freespins igen.
  • Freespinssymbolen i basspelet är en Vissnande Ros.
  • I freespinsläge är det en Blommande Ros som agerar freespinssymbol.
  •  Om fyra freespinssymboler landar var som helst på hjulen, får spelaren 1000 mynt utöver aktivering eller återaktivering av freespinsläget.
  •  Om fem freespinssymboler landar var som helst på hjulen, får spelaren 5000 mynt utöver aktivering eller återaktivering av freespinsläget.

FUNKTIONER

• Tre spelfunktioner aktiveras av tre karaktärer: Chefen, Betjänten och Tjänarinnan
  • Chefen - tre hjul i mitten blir synkroniserade, vilket gör att de alltid visar samma uppsättning av symbolkombinationer. T.ex. om det andra hjulet visar en röd kristall, en blå kristall och en gul kristall, visar även både det tredje och det fjärde hjulet blåa, gula respektive röda kristaller.
  • Betjänten - efter det att hjulen slutar snurra, rör sig ett av hjulen en position upp eller ner, om denna rörelse ger en högre vinst. Ifall rörelsen (nudge) kan aktivera freespinsläget, väljs den bästa rörelsen som aktiverar freespinsläget. Om funktionen Chefen är aktiverad samtidigt med funktionen Betjänten, rör sig alla synkroniserade hjulen som ett sammansatt hjul.
  • Tjänarinnan - vid varje snurr läggs till två till fyra wildsymboler på slumpmässigt valda positioner. Wildsymboler kan inte läggas ovanpå andra wildsymboler eller freespinssymboler.
  •  Varje snurr i basspelet kan aktivera en slumpmässigt vald funktion.

GOLDEN BETS

• Du kan aktivera och deaktivera funktionen Golden Bet när som helst under basspelet. Aktiverar du funktionen Golden bet, får du extra funktioner till en kostnad av mellan fem och trettio mynt per snurr.
  •  Det finns tre olika Golden Bets att välja mellan:
  • Boost (extra 5 mynt per snurr): Freespins sätter igång med två valda extra funktioner istället för en.
  • Nudge (extra 15 mynt per snurr): När du får mellan två och fyra freespinssymboler inuti spelområdet samt en till precis utanför, kommer den sista att röra sig så att den hamnar inuti spelområdet. Du får därmed freespinsläget aktiverat och/eller extra myntvinst.
  • Boost & Nudge (extra 30 mynt per snurr): Kombination av funktionerna Boost och Nudge på en och samma Golden Bet-insats.

SÅ HÄR SPELAR DU

• Välj myntvärde.
  • Tryck på spinnknappen för att börja spela.

SÅ HÄR BERÄKNAS VINSTRADER

• För att beräkna total myntvinst ska alla vinstrader beräknas och läggas samman.
  • För att beräkna en enstaka vinstrad räknas hur många identiska symboler som finns bredvid varandra på raden från vänster.
  • Om tre eller fler identiska symboler finns bredvid varandra vinner du. Du hittar värdet på vinsten i vinsttabellen. Där finns värden för alla symboler med 3 i rad, 4 i rad och 5 i rad. Enbart den högsta vinstkombinationen för raden betalas.
  • Ovan inkluderar inte Freespin- och Bonus-symboler som betalar även om de inte är på rad.
  • Om vinstkombinationen börjar med tre wilds kan det finnas flera sätt att tolka vinsten. I detta scenario betalas enbart den högsta vinstkombinationen.
  • Beräkna totalvinsten i din hemvaluta genom att multiplicera totala myntvinsten med ditt myntvärde.

ALTERNATIV FÖR SPEL

• Klicka på PLUS-tecknet längst ner till vänster för att expandera eller minimera fönstret med alternativ.
  • Vinsttabell – Här kan du se hur mycket varje symbol betalar, beskrivningar av spelets funktioner och information om vinstraderna.
  • Spelinställningar – Ändra spelets hastighet, ljudvolym och ställ in förutsättningar för när autospel ska stoppas.
  • Spelhistorik – Om denna funktion är aktiverad på din spelwebbplats kan du granska och spela om dina 10 senaste spelrundor.
  • Spelregler – Visar spelets regler.
  • Ljud – Stänger av och slår på ljudet.

SPELPANEL

• Rader – Visar antal rader i spelet. Antal rader är fast och kan inte ändras.
  • Myntvärde – Ändra storlek på insatsen genom att ändra myntvärdet. För att omvandla en insats eller vinst i mynt till din hemvaluta ska du multiplicera antal mynt med myntvärdet.
  • Insats– Insatsstorleken är 1 mynt per vinstlinje + ev kostnad av Golden Bet.
  • Maxinsats – Sätter myntvärdet till det högsta möjliga. Klicka på Maxinsats-knappen igen för att återställa myntvärdet till det föregående.
  • Golden Bet – Öppnar upp Golden Bet-vyn.
  • Spinn-knappen – Startar spelet. När hjulen snurrar ändras Spinn-knappen till Stopp-knapp. Tryck på Stopp-knappen för att omedelbart stoppa hjulen.
  • Autospel – Du kan göra så att spelet fortgår utan att du behöver trycka på Spinn-knappen varenda gång. Välj antal rundor som ska spelas med autospel genom att trycka på Autospel-knappen. Du kan välja ytterligare förutsättningar för när autospel ska stoppas i spelinställningarna. Förlustgränsen i vissa spelklienter förhindrar att du förlorar mer än inställt gränsbelopp under en autospelsession. För att stoppa autospel manuellt ska du trycka på Autospel-knappen.
  • Vinst – Visar vinsten för aktuell eller senaste vinstutbetalningssteg.
  • Saldo – Visar ditt saldo.
  • Pengar/Mynt vy – Du får välja hur du önskar se din insatsstorlek samt ditt saldobelopp - i pengar eller i mynt. Väljer du pengar, konverterar alla värden i mynt till pengar genom en multiplikation av myntbelopp med ditt myntvärde. Du får växla mellan Pengar och Mynt genom att ändra i Inställningar eller klicka på Bet eller Saldo-knappar.

ÅTERBETALNING TILL SPELAREN

• Den genomsnittliga teoretiska återbetalningen till spelaren (RTP) ligger på mellan 96,3 och 97,0 procent, beroende på din Golden Bet- och freespinsstrategi:
Golden Bet Strategi RTP
Inga Tjänarinnan, Betjänten, Chefen 96.6%
Inga Tjänarinnan, Chefen, Betjänten 96.5%
Inga Betjänten, Tjänarinnan, Chefen 96.7%
Inga Betjänten, Chefen, Tjänarinnan 96.8%
Inga Chefen, Tjänarinnan, Betjänten 96.3%
Inga Chefen, Betjänten, Tjänarinnan 96.4%
Nudge Tjänarinnan, Betjänten, Chefen 96.7%
Nudge Tjänarinnan, Chefen, Betjänten 96.7%
Nudge Betjänten, Tjänarinnan, Chefen 96.8%
Nudge Betjänten, Chefen, Tjänarinnan 97.0%
Nudge Chefen, Tjänarinnan, Betjänten 96.3%
Nudge Chefen, Betjänten, Tjänarinnan 96.3%
Boost Tjänarinnan + Betjänten, Chefen 96.3%
Boost Tjänarinnan + Chefen, Betjänten 96.4%
Boost Betjänten + Chefen, Tjänarinnan 96.4%
Boost + Nudge Tjänarinnan + Betjänten, Chefen 96.6%
Boost + Nudge Tjänarinnan + Chefen, Betjänten 96.7%
Boost + Nudge Betjänten + Chefen, Tjänarinnan 96.8%

SLUMPEN

• Hjulen spinns med rättvis och lika möjlighet för varje stopposition enligt en certifierad slumpgenerator. Mer information finns på http://www.yggdrasilgaming.com/en/about-us

YTTERLIGARE INFORMATION

• Om spelet avbryts medan det pågår kan du spela om spelrundan efter att ha startat om spelet inom en (1) timme efter avbrottet. Efter det kommer eventuella vinster från avbrutet spel att läggas till på ditt konto. Om du väljer att hoppa över omspelet kommer din vinst omedelbart att läggas till på ditt saldo.
  • I de fall omspelsfunktionaliteten inte är tillräcklig kan du kontakta supporten för din spelwebbplats.
  • Vid fel på spelmaskin/-program blir alla påverkade spelinsatser och -vinster ogiltiga och påverkade insatser återbetalas.
  • Detta är spelregler version 2.0, daterad 20/8 2017. Om du vill ha tillgång till någon tidigare version kan du använda kontaktformuläret på http://www.yggdrasilgaming.com/en/contact-us
  • Detta är en översättning av de ursprungliga spelreglerna. I händelse av konflikt eller tvetydigheter mellan den engelska versionen och denna språkversion har den engelska versionen tolkningsföreträde.