Tropicool 2

Spelbeskrivning

Tropicool är tillbaka med en förbättrad uppsättning funktioner, fortfarande med samma karaktäristiska tema och överlägsna Cool Reel-mekanik.

Tropicool 2 är en slot med 6 kolumner och 6 rader med droppande symboler, stora symboler, all-win-ways, en turboladdad Cool Reel och Elmo sengångarsymbol som skrämmer fåglar och utlöser redrops. Funktionen Cool Reel har nu upp till 3 rader för att ge ännu fler funktioner och stora symboler. Locked Wild-funktionerna finns kvar med förbättrad Row Swap-mekanik och Mystery-symboler.

Bonusspelet utlöses av 3 eller fler bonussymboler som triggar 6 eller fler free drops med ihållande multiplikatorer.

Spelvy

Insatsbelopp och saldo visas alltid i informationsfältet längst ner i spelvyn i den valuta som spelaren har valt. Denna information är alltid tillgänglig under hela spelsessionen. Vinster visas i den valda valutan i mitten av informationsfältet längst ner i spelvyn när du spelar i liggande läge och högst upp i spelvyn när du spelar i stående läge.

Vinstlinjer

Tropicool 2 har 46,656 vinstvägar med 6 rader och 6 kolumner.

Bonusspel

3 eller fler bonussymboler utlöser bonusspelet med free drops. Spelaren får 6 eller fler free drops. Locked Wild-funktioner och vinstmultiplikatorer behålls mellan free drops för ännu högre vinstchanser.

Spelregler

Tropicool 2 är en slot med 6 kolumner och 6 rader med droppande symboler, en 3-rads Cool Reel med featuresymboler och 46.656 vinstvägar.

Minsta insats är 2,00 kr, maxinsatsen är 1 000,00 kr. Varje insats är 100 mynt.

Alla vinster börjar med hjulet längst till vänster och betalar endast från vänster till höger på de på varandra följande hjulen. Endast den högsta vinsten per aktiv insatslinje betalas ut.

En spelrunda startar på den valda insatsnivån när spelaren trycker på Spin-knappen.

Spelet kan spelas automatiskt genom att aktivera Auto Spin. Håll ned Spin-knappen eller använd Auto Spin-knappen för att välja antal rundor att spela automatiskt.

Vinster och vinstkombinationer betalas ut enligt vinsttabellen.

Vinster presenteras i spelarens valuta eller i mynt. Spelaren kan själv ändra i Inställningar.

Spelet spelas i två lägen, normalläge och bonusläge med free drops.

Wild-symboler ersätter alla betalande symboler förutom fågelsymboler. En vinnande kombination av alla Wild-symboler betalar som den högst betalande symbolen.

Cool Reel ovanför huvudrutnätet består av 3 rader med funktionssymboler, tomma isbitar och tomma celler. Funktionssymboler blir aktiva när de faller ner i huvudrutnätet. Isbitar är distanser.

En spelrunda startar i normalläge med nya symboler som faller in i huvudrutnätet och nya funktionssymboler som glider in från höger i Cool Reel.

Varje vinnande kombination i huvudrutnätet betalas och symbolerna,

förutom outnyttjade Locked Wild-symboler, tas bort från rutnätet medan de återstående symbolerna faller ner. Funktionssymbolerna i Cool Reel ovanför tomma celler faller ner i huvudrutnätet följt av nya symboler som fyller på huvudrutnätet. Cool Reel fylls på från höger, och symboler skjuts åt vänster. Alla nya vinnande kombinationer betalas och denna avalanche upprepas tills inga fler vinster inträffar. Alla Mystery-symboler, Row Swap-symboler och bonusutlösare kommer sedan att aktiveras i den ordningen.

Alla betal- och funktionssymboler förutom Elmo, fåglar och bonussymboler kan visas som stora symboler i storleken 2x2 och 3x3 celler.

Stora symboler betalar som antalet vanliga 1x1-symboler de täcker. d.v.s. en 2x2 stor symbol är 4 vanliga symboler och en 3x3 stor symbol är 9 vanliga symboler.

En stor funktionssymbol som faller ner från Cool Reel till huvudrutnätet kommer att krossa och ta bort underliggande betalande symboler och falla ner till botten. Funktionssymboler och stora symboler kan inte krossas och kommer därför att stoppa en stor symbol från att falla ner ytterligare.

Om en hel stor symbol inte helt kan falla ner från Cool Reel till huvudrutnätet kommer den att delas upp i vanliga 1x1-symboler så att några av dem kan falla ner.

En stor symbol i huvudrutnätet med minst 1 tom cell under sig, kommer att krossa och ta bort underliggande symboler och falla ner till botten. Funktionssymboler och stora symboler kan inte krossas och kommer därför att stoppa den stora symbolen från att falla ner ytterligare.

Om en stor symbols drop slutar med tomma celler under sig, kommer den att replikera och fylla de tomma cellerna med vanliga symboler i storleken 1x1 av samma typ som den stora symbolen.

Fågelsymbolerna visas i höjder av 1-6 vertikala symboler.

3 eller fler fåglar av samma färg var som helst på rutnätet är en vinst och

betalar utspridda. Utbetalningen är fågelns värde multiplicerat med produkten av fåglarnas respektive höjder. Till exempel, för ett fågelvärde av 0,3 och 3 fåglar på höjden 1, 5 och 3 är utbetalningen 0,3*1*5*3=4,5 i förhållande till din insats.

Elmo-funktionssymbolen är en 1x2 sengångarkaraktär som utlöser Redrops och skrämmer fåglar till Wild-symboler.

Elmo kan falla från Cool Reel som inaktiv i storlek 1x1 eller om utrymmet tillåter som aktiv i storlek 1x2. Om inaktiv, blir Elmo aktiv senare när utrymmet tillåter tillväxt.

En aktiv Elmo-symbol skrämmer fåglar, ersätter dem med Wild- eller Locked Wild-symboler och utlöser Elmo Redrops. Bonus- och Locked Wild-symboler finns kvar i rutnätet under Redrops.

Elmo går 1 kolumn till höger för varje Redrops som varar tills Elmo har lämnat kolumnen längst till höger. Elmo är fortfarande aktiv under den sista Redropen.

Locked Wild-symbolen är en Wild-symbol som laddas för att hålla i 3 vinster. Den tas bort efter den sista vinsten.

Locked Wild-symboler finns kvar i huvudrutnätet mellan free drops i bonusspelet.

Mystery-symbolerna avslöjas när det inte finns fler vinster i ett symboldrop. Alla Mystery-symboler kommer att avslöja samma betalande symbol, förutom fågelsymboler. En ny vinnande kombination kan uppstå och återuppta avalanchen.

Row Swap-funktionssymbolen ersätter alla symboler på en rad till en och samma symbol. En av betalsymbolerna på raden väljs för att ersätta alla andra symboler på samma rad. Funktionen aktiveras i slutet av en avalanche efter att eventuella vinster och Mystery-symboler avslöjats.

Row Swap-symboler på separata rader kan ersätta till skilda symboler.

Ytterligare Row Swap-symboler på samma rad kommer att utöka symbolersättningen till dess kolumn(er).

Alla symbolpositioner som skulle ersättas med olika symboler på grund av två Row Swap-åtgärder kommer att ersättas med en Wild-symbol.

En stor betalsymbol i en Row Swap kommer att ersättas helt. Om den är en del av 2 eller fler Row Swap-åtgärder som skulle ersättas med olika symboler, kommer den istället att ersättas med en Wild-symbol.

En stor Row Swap-symbol kommer att ersätta alla symboler på de täckta raderna till samma symbol.

En fågelsymbol i en Row Swap kommer att ersättas på den korsande raden och nya mindre fåglar kommer att skapas i de återstående fågelsymbolpositionerna.

Elmo- och bonussymboler i en Row Swap kommer tillfälligt att ersättas för en möjlig vinnande kombination och sedan återgå.

Wild-symboler kommer inte att ersättas i en Row Swap.

3 eller fler bonussymboler som visas var som helst på huvudrutnätet i slutet av ett symboldrop i normalläge utlöser bonusspelet med free drops som börjar med en vinstmultiplikator på x1.

• 3 bonussymboler: 6 free drops
  • 4 bonussymboler: 9 free drops
  • 5 bonussymboler: 12 free drops
  • 6 bonussymboler: 15 free drops

I bonusspelet innehåller Cool Reel även följande extra funktionssymboler, som utlöses när de faller ner från Cool Reel:

• Extra drops: Lägger till 1, 2 eller 3 ytterligare free
  • Multiplikator: Adderar x1, x2 eller x3 till De kan inte visas som stora symboler.

Bonusspelet börjar med en ny uppsättning symboler i huvudrutnätet och nya funktionssymboler i Cool Reel. Cool Reel fylls på med nya funktionssymboler för varje free drop. Locked Wild-symboler i huvudrutnätet behålls mellan free drops tills de är helt använda.

En spelrunda avslutas om spelets maximala vinst uppnås.

Vinster utbetalas i slutet av en spelrunda.

Insatsen kan inte ändras under en pågående spelrunda. Den teoretiska utbetalningen (RTP) är 94,0%.

Spelets maximala vinst är 25 000 gånger insatsen.

I händelse av fel annulleras alla insatser och vinster.

X-iter-regler

X-iter-funktionen erbjuder inköp till olika spellägen.

SUPER BONUS:

Köp en spelrunda som utlöser bonusspelet, börja med en vinstmultiplikator på 10x. Kostnaden är 500 gånger insatsen.

BUY BONUS:

Köp en spelrunda som utlöser bonusspelet. Kostnaden är 100 gånger insatsen.

ELMO:

Köp en spelrunda med en garanterad Elmo Redrops. Kostnaden är 50 gånger insatsen.

TURBO SPINS:

Spela 25 spins snabbare i ett köp. Kostnaden är 25 gånger insatsen.

BIG BLOCKS:

Köp en spelrunda med en garanterat stor symbol i huvudrutnätet och en i Cool Reel. Kostnaden är 10 gånger insatsen.

En X-iter-funktion köps genom att trycka på X-iter-knappen, välja X-iter- spelläge där kostnaden visas i spelarens valuta och därefter trycka på Spin- knappen.

Funktionen X-iter kan endast aktiveras i basspelet.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) för alla X-iters spellägen är 94,0%.

Den lägsta X-iter-kostnaden är 20,00 kr, den maximala X-iter-kostnaden är 500 000,00 kr.

Alla spelregler gäller även i X-iter spellägen.

Datum för senaste ändring: 2023-02-07