Alchymedes

Välkommen till Alchymedes, en videoslot med spridande wildsymbolmönster och multiplikatorer för avklarade nivåer.

OM SPELET

• Alchymedes är en videoslot med fem hjul, fyra rader och 60 insatslinjer. 30 insatslinjer betalar ut från vänster till höger och ytterligare 30 - från höger till vänster.
  •  Det finns åtta standardsymboler i spelet som betalar ut en vinst vid tre eller fler symboler av samma slag i rad på en insatslinje med början längst till vänster eller längst till höger.
  • Wildsymbolen i spelet ersätter alla andra symboler.
  • De fyra högst betalande symbolerna är flaskorna med magiska drycker.
  • De fyra lägst betalande symbolerna är spelkorten från knekt till ess.

NIVÅER

• Spelets mål är att klara av nivåerna genom att få linjevinster på alla symbolpositioner. Alla vinnande positioner markeras med en gyllene bakgrundsfärg och fortsätter vara markerade tills nivån är avklarad.

SPRIDANDE WILDSYMBOLMÖNSTER

• Det finns över 15 000 olika spridande wildsymbolmönster i spelet. Mönstren väljs i början av varje nivå och gäller tills nivån är avklarad.
  •  Varje wildsymbol som dyker upp på hjulen sprider sig enligt mönstren.
  • Wildsymbolens position markeras med en röd prick på mönstret och de spridande wildsymbolerna markeras med blå färg.
  • De delar av mönstret som hamnar utanför spelområdet belönar inte spelaren med spridande wildsymboler.

MULTIPLIKATOR FÖR AVKLARADE NIVÅER

• Varje nivå inleds med 1x multiplikatornivån. Multiplikatorn kan öka slumpmässigt med mellan en och fem gånger under varje snurr.
  • Multiplikatorn gäller endast vinsterna som gör att nivån blir avklarad (när sista symbolposition/-er markeras med gyllene färg).
  •  Multiplikatorn för avklarade nivåer kan ej överstiga 100x.

ALKEMISTENS VÅG

Varje gång när spelaren klarar av en nivå, dyker Alkemistens Våg upp på skärmen. Spelaren kan välja att lägga till mer wilddryck (grönt) eller mer multiplikatordryck (rött) till blandningen.

• Lägger du till mer wilddryck, ökar vinstmöjligheterna på wildsymbolmönstrena
  • Lägger du till mer multiplikatordryck, ökar vinstmöjligheterna på multiplikatorerna

BONUS MED SLUMPMÄSSIG FUNKTION

• Bonusen med slumpmässig funktion kan aktiveras i början av varje nivå efter minispelet Alkemistens Våg.
  •  Spelaren kan slumpmässigt belönas med en av följande sex funktioner:
  • 100-2000 mynt som betalas ut när nivån är avklarad och som inte omfattas av multiplikatorn vid nivåns slut
  • x2 multiplikator vid start
  • x3 multiplikator vid start
  • 1 extra mönsterpositioner
  • 2 extra mönsterpositioner
  • Snabb ökning av multiplikatorn - multiplikatorn för avklarad nivå ökar med varje snurr!

HUR SPELAR JAG?

• Välj ditt myntvärde.
  • Varje myntvärde har ett eget spelläge. Spellägen för varje myntvärde sparas och går alltid att återaktivera.
  • Klicka på Spela-knappen för att börja spelet.

HUR RÄKNAR JAG UT VINSTEN PÅ INSATSLINJER?

• För att räkna ut din totala myntvinst, räkna samman alla dina vinster på insatslinjerna.
  • För att räkna ut vinsten på en enskild insatslinje, kolla på antalet identiska symboler i rad på en linje med början längst till vänster eller längst till höger.
  • Har du fått tre eller fler identiska symboler, gå vidare till Vinsttabell och hitta din vinstsumma i antal mynt. Där hittar du vinstinformation vid tre, fyra respektive fem symboler i rad för alla symboler. Endast högsta vinnande kombination på linjen blir utbetald.
  • Fem symboler av samma slag på en vinstlinje betalar endast ut vinsten från ett håll.
  • Om vinstkombinationen börjar med tre wilds kan det finnas flera sätt att tolka vinsten. I detta scenario betalas enbart den högsta vinstkombinationen.
  • Beräkna totalvinsten i din hemvaluta genom att multiplicera totala myntvinsten med ditt myntvärde.

ALTERNATIV FÖR SPEL

• Klicka på PLUS-tecknet längst ner till vänster för att expandera eller minimera fönstret med alternativ.
  • Vinsttabell – Här kan du se hur mycket varje symbol betalar, beskrivningar av spelets funktioner och information om vinstraderna.
  • Spelinställningar – Ändra spelets hastighet, ljudvolym och ställ in förutsättningar för när autospel ska stoppas.
  • Spelhistorik – Om denna funktion är aktiverad på din spelwebbplats kan du granska och spela om dina 10 senaste spelrundor.
  • Spelregler – Visar spelets regler.
  • Ljud – Stänger av och slår på ljudet.

SPELPANEL

• Rader – Visar antal rader i spelet. Antal rader är fast och kan inte ändras.
  • Myntvärde – Ändra din insats genom att ändra myntvärde. För att omräkna din insats eller vinst till din valuta, multiplicera antalet mynt med ditt myntvärde. Ändrar du myntvärdet, byter du automatiskt spelläge.
  • Insats – Insatsen är 1 mynt per insatslinje.
  • Maxinsats – Ställer in myntvärdet på högsta möjliga. Tryck på Maxinsats-knappen igen för att få tillbaka myntvärdet du hade tidigare.
  • Spinn-knappen – Startar spelet. När hjulen snurrar ändras Spinn-knappen till Stopp-knapp. Tryck på Stopp-knappen för att omedelbart stoppa hjulen.
  • Autospel – Du kan göra så att spelet fortgår utan att du behöver trycka på Spinn-knappen varenda gång. Välj antal rundor som ska spelas med autospel genom att trycka på Autospel-knappen. Du kan välja ytterligare förutsättningar för när autospel ska stoppas i spelinställningarna. För att stoppa autospel manuellt ska du trycka på Autospel-knappen.
  • Vinst – Visar vinsten för aktuell eller senaste vinstutbetalningssteg.
  • Saldo – Visar saldot på ditt konto. Är kontantvyn vald, ser spelaren saldosumman i sin egen valuta. Är myntvyn vald, visar fältet antal tillgängliga mynt, baserade på nuvarande myntvärde. Ändrar spelaren myntvärde, kommer saldofältet att uppdateras och visa det nya aktuella antalet tillgängliga mynt.
  • Kontant-/Myntvy – Du kan välja att visa insatsstorlek och saldo i antingen kontanter eller mynt. Om du väljer kontanter omvandlar spelet alla myntvärden till kontanter genom att multiplicera antal mynt med myntvärdet. Du kan växla mellan Kontant- och Myntvy med alternativet i inställningar eller genom att trycka på insatsfältet eller saldofältet.

ÅTERBETALNINGSPROCENT

• Genomsnittlig teoretisk återbetalningsprocent till spelaren är 96,1 %. Spelnivåerna påverkar inte återbetalningsprocenten.

SLUMPEN

• Hjulen spinns med rättvis och lika möjlighet för varje stopposition enligt en certifierad slumpgenerator. Mer information finns på http://www.yggdrasilgaming.com/en/about-us

YTTERLIGARE INFORMATION

• Om spelet avbryts medan det pågår kan du spela om spelrundan efter att ha startat om spelet inom en (1) timme efter avbrottet. Efter det kommer eventuella vinster från avbrutet spel att läggas till på ditt konto. Om du väljer att hoppa över omspelet kommer din vinst omedelbart att läggas till på ditt saldo.
  • I de fall omspelsfunktionaliteten inte är tillräcklig kan du kontakta supporten för din spelwebbplats.
  • Vid fel på spelmaskin/-program blir alla påverkade spelinsatser och -vinster ogiltiga och påverkade insatser återbetalas.
  • Detta är spelregler version 2.0, daterad 2/8 2017. Om du vill ha tillgång till någon tidigare version kan du använda kontaktformuläret på http://www.yggdrasilgaming.com/en/contact-us
  • Detta är en översättning av de ursprungliga spelreglerna. I händelse av konflikt eller tvetydigheter mellan den engelska versionen och denna språkversion har den engelska versionen tolkningsföreträde.