Valhall Gold

Spelbeskrivning

Skapat den

2023-08-29

Spelbeskrivning

Missa inte det sista kapitlet i Gold-serien!

I Valhall Gold följer vi med Kane Steele på hans sista äventyr när han ger sig av för att finna den ultimata skatten - en skatt så värdefull att den förblivit gömd i årtusenden -

Valhallas guld. För att nå denna mest värdefulla skatt samt för att träda in i Valhalla och festa vid de nordiska gudarnas bord tvingas vår hjälte att betala det yttersta priset - Kane måste offra sitt eget liv.

Valhall Gold är en slot med 6 kolumner, 4 rader och fallande symboler. Symbolvinster triggar Avalanche-funktionen som expanderar hjulen uppåt till maximalt 9 rader.

Utbetalningssymboler kan ha spike-ramar runt sig. Spike-symboler replikerar sig i den riktning som spike-pilen pekar åt när symbolen är en del av en vinst. Spike-replikeringen kan ge upphov till kedjereaktioner.

Odins korpar droppar in som blockerande symboler men omvandlas till wild- symboler när minst två av dem förekommer i spelvyn.

Loki-symbolen droppar in som en blockerande symbol men ger många olika funktioner vid varje efterföljande vinstevaluering. Loki-funktionerna inkluderar en multiplikator, aktivering av en Both Ways-evaluering, utplacering av spike-ramar på befintliga symboler och uppgradering av befintliga symboler.

Thors symbol droppar in som en 2x2 stor wild-symbol och den är bestående för resten av det pågående droppet.

Bonusspelet introducerar Lokis lager i vilket efterföljande Loki-funktioner sparas för framtida aktiveringar utan att Loki behöver vara närvarande - vilket förbättrar varje återstående free drop.

Spelvy

Insatsbelopp och saldo visas alltid i informationsfältet längst ner i spelvyn i den valuta som spelaren har valt. Denna information är alltid tillgänglig under hela spelsessionen. Vinster visas i den valda valutan i mitten av informationsfältet längst ner i spelvyn när man spelar.

Vinstlinjer

Valhall Gold börjar med 4 096 sätt att vinna men kan expandera upp till 531 411 sätt att vinna. RTP för alla vinstlinjer är densamma och definieras i spelreglerna.

Spelfunktioner

Bonusspel

En kombination av tre eller fler bonussymboler i normalläget triggar bonusläget med free drops.

Förklaringar av knappar

Spelregler

Valhall Gold är en slot med 6 hjul, 4 rader och fallande symboler. Kolumnerna kan expandera uppåt till maximalt 9 rader.

Varje ytterligare symboldropp lägger till en extra rad med symboler, upp till maximalt 9 rader, vilket ökar antalet sätt att vinna. Antalet sätt att vinna ökar när antalet rader ökar.

• rader: 4 096 sätt att vinna
  • rader: 15 625 sätt att vinna
  • rader: 46 656 sätt att vinna
  • rader: 117 649 sätt att vinna
  • rader: 262 144 sätt att vinna
  • rader: 531 441 sätt att vinna

Alla symboldropp i normalläget börjar med 4 rader och 4 096 sätt att vinna.

Minsta insats är 2,00 kr, och den maximala insatsen är 1 000,00 kr. Varje insats är 100 mynt.

Vinster börjar med det första hjulet längst till vänster och betalar endast från vänster till höger på varandra efterföljande hjul. Inga luckor mellan hjulen är tillåtna. Endast den högsta vinsten per aktiv vinstlinje betalas ut.

En spelrunda startar på den valda insatsnivån när spelaren trycker på Spin-knappen.

Spelet kan spelas automatiskt genom att aktivera Auto Spin. Håll nere Spin-knappen för att välja antal rundor att spela automatiskt eller använd Auto Spin-knappen.

Vinster och vinstkombinationer betalas ut enligt vinsttabellen.

Vinster presenteras i spelarens valuta eller i mynt. Spelaren kan själv ändra i Inställningar.

Vinster presenteras i spelarens valuta.

Valhall Gold spelas i två lägen; normalläge och bonusläge med free drops.

Alla lågvärdes-, mellanvärdes- och högvärdessymboler finns i fyra storlekar; standard 1x1, super 2x2, mega 3x3 och episk 4x4. Alla stora symboler räknas som att de innehåller det antalet 1x1-symbolinstanser som de täcker, t.ex. super 2x2 representerar 4 standardsymboler.

Alla vanliga wild-symboler finns i fyra storlekar; standard 1x1, super 2x2, mega 3x3 och episka 4x4.

Odins korpar är 1x2 stora symboler som droppar in som blockerande symboler. De aktiveras och omvandlas till wild-symboler när det finns två eller fler samtidigt i spelvyn. En aktiv Odins korpar-symbol betalar ut som en vanlig 1x1 wild-symbol.

Tomma platser under betalande stora symboler fylls med 1x1 stora symboler av samma typ som den stora symbolen för att nå ett stabilt horisontellt vilotillstånd. Tomma platser under Thor wild- och Loki- symboler fylls med vanliga 1x1 wild-symboler.

Alla symboler som sträcker sig ovanför det nuvarande uppnådda antalet rader genererar en påfyllning upp till den högsta raden som nås via symbolförlängningen. Ytterligare påfyllningar fortsätter från detta nya uppnådda antal rader upp till maximalt nio rader. Den nionde raden kan endast nås genom att en stor symbol skapar en symbolförlängning.

Wild-symbolen ersätter alla symboler utom bonus-, Loki-, inaktiva Odins korpar- och Thors symboler. En vinstlinje av enbart wild-symboler betalar ut som den mest värdefulla symbolen.

Spike-symboler är vanliga utbetalningssymboler och wild-symboler med en spike-ram runt sig.

• Spike-pilarna kan peka ut från symbolens kanter mot mitten av en kolumn eller
  • Spike-pilarna kan peka ut från symbolens hörn mot mitten av en diagonalt intilliggande 1x1-symbol eller in i en stor

Vinstkombinationer med spike-symboler kan korsa varandra flera gånger

vilket resulterar i ytterligare evalueringar. Vid varje evaluering dräneras de vinstgivande symbolerna på sina värden bortsett från wild-symboler. Spike-ramarna ligger kvar på de dränerade symbolerna.

Spike-replikationer som passerar genom en stor symbol kan skapa en replikationslinje som är förskjuten för att anpassa sig till den stora symbolens sidor och kanter.

Spike-replikationer kan passera genom Loki-, Thor- och Odins korpar- symboler men de symbolerna omvandlas inte till spike-symbolen.

Loki är en 2x2 stor blockerande symbol som ger olika funktioner för varje vinstevaluering. Det krävs en vinst för att aktivera Loki men därefter är han aktiverad för resten av rundan. Loki utför sin funktion före vinstevalueringen.

Det finns fyra olika Loki-funktioner; multiplikator, Both Ways, Spike-storm och yxraseri.

Loki-multiplikator: För den aktuella vinstevalueringen appliceras en multiplikator på x2, x3, x5 eller x10 på basvinsten. Lokis multiplikator adderas till den eventuellt sparade multiplikatorn i bonusspelet.

Loki Both Ways: Aktiverar en vinstevaluering från både vänster och höger.

Loki Spike-storm: Placerar ut ett slumpmässigt antal spike-ramar på befintliga symboler i spelvyn vilket omvandlar dem till spike-symboler.

Loki yxraseri: Uppgraderar ett slumpmässigt antal symboler i spelvyn till samma symbol.

Thor är en 2x2 stor wild-symbol som är bestående under ett enskilt dropp.

En vinst med en Loki-funktion i bonusspelet aktiverar funktionens plats i Lokis lager. Nästkommande vinst med samma Loki-funktion sparar funktionen i Lokis lager och funktionen blir bestående för återstående free drops. Sparade Loki-multiplikatorer är additiva.

När Lokis lager sparar en Loki-multiplikator multipliceras alla framtida vinster med den sparade multiplikatorn.

Loki kan ge ytterligare multiplikatorer efter att den första multiplikatorn har sparats. Vinster som påverkas av både den sparade multiplikatorn i Lokis lager och en ny Loki-multiplikator blir multiplicerade med multiplikatorernas summa.

Varje efterföljande Loki-multiplikator adderas till den sparade multiplikatorn i Lokis lager när platsen för Loki-multiplikatorn en gång aktiverats.

Both Ways-funktionen förblir aktiv under resten av bonusspelet när den en gång blivit sparad i Lokis lager. Detta tillåter höger till vänster- anslutningar i alla framtida vinstevalueringar.

Loki kommer inte längre att ge Both Ways-funktionen efter att den en gång sparats.

Varje återstående free drop har en Spike-storm aktiverad efter att den initiala uppsättningen symboler har droppat in, när Spike-stormfunktionen en gång sparats i Lokis lager. Spike-stormfunktionen kan bara sparas en gång i Lokis lager.

Loki kan ge ytterligare Loki Spike-stormfunktioner även efter att Spike- stormfunktionen sparats i Lokis lager.

Varje återstående free drop har ett yxraseri aktiverat efter att den initial uppsättningen symboler har droppat in, när yxraserifunktionen en gång sparats i Lokis lager. Yxraserifunktionen kan bara sparas en gång i Lokis lager.

Loki kan ge ytterligare Loki yxraserifunktioner även efter att yxraserifunktionen har sparats i Lokis lager.

En kombination av tre eller fler bonussymboler i normalläget triggar bonusläget med free drops.

• bonussymboler: 10 free drops
  • bonussymboler: 15 free drops
  • bonussymboler: 20 free drops
  • bonussymboler: 25 free drops

Bonusläget med free drops börjar alltid med säkerhetsnivån satt till 5 rader efter ett första vinstgivande free drop.

Varje vinstgivande free drop ökar säkerhetsnivån en rad upp till maximalt 8 rader.

Den nionde raden kan endast nås med hjälp av en stor symbol som sträcker sig upp till nionde raden, i vilket fall resten av free drops spelas med nio rader.

Säkerhetsnivån aktiveras och ökningen av antalet rader sker mellan free drops.

Tre eller fler bonussymboler i bonusläget återaktiverar ytterligare free drops. Antalet ytterligare free drops bestäms på samma sätt som när bonusspelet ursprungligen triggades.

Bonusspelet med free drops avslutas när inga free drops återstår eller när vinsttaket har uppnåtts.

Utbetalningen sker i slutet av bonusspelet.

Inga insatser kan ändras under en pågående spelrunda.

En spelrunda avslutas omedelbart när vinsttaket uppnås och de vinster som hittills samlats in kommer att betalas ut.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) i Valhall Gold är 94,0%.

Den maximala totala vinsten i en spelrunda är begränsad till 25 000 gånger erlagd insats.

I händelse av fel annulleras alla insatser och vinster.

X-iter-regler

X-iter-funktionen erbjuder flera olika spellägen.

Superbonus: Garanterar en spelrunda med inträde till ett superbonusspel med minst 10 free drops och Lokis lager fullt aktiverat till en kostnad av 500 gånger den valda insatsen.

Bonus: Garanterar en spelrunda med inträde till ett bonusspel till en kostnad av 100 gånger den valda insatsen.

Trickstern Loki: Ett dropp med en garanterad Loki-symbol till en kostnad av 25 gånger den valda insatsen.

Stora block: Ett dropp med en garanterat stor symbol till en kostnad av 5 gånger den valda insatsen.

Bonusjakt: Ett dropp med mer än dubbla chansen att trigga bonusspelet till en kostnad av 2 gånger den valda insatsen.

Funktionen X-iter kan bara aktiveras i basspelet.

Den minimala X-iter-kostnaden är 4,00 kr, och den maximala kostnaden är 500 000,00 kr.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) för alla X-iters spellägen i Valhall Gold är 94,0%.

Alla spelregler gäller även för funktionen X-iter.

Datum för senaste ändring: 2023-09-25