Avalon Gold

Spelbeskrivning

Avalon Gold är en slot med 6 kolumner, 4 rader med fallande symboler. Den här gången finner vi Kane på jakt efter Excalibur-svärdet i Avalons förlorade tempel.

Spelet kommer med Expanding Wild-symboler, Mystery Box-symboler, Avalon-funktioner och ett bonusspel med free drops. Expanding Wild- symboler gömmer sig bakom vissa utbetalningssymboler och alla vinnande kombinationer som går igenom dessa utbetalningssymboler frigör och triggar Expanding Wild-symbolerna. 5 eller fler Mystery Box-symboler i spelvyn räcker för att aktivera dem och då avslöjar de antingen utbetalningssymboler, wild-symboler eller Avalon-funktioner. Avalon- funktionerna avslöjar i sin tur antingen myntvinster, multiplikatorer, Swipers, Collect eller Redrops.

Mystery Box-symbolerna är persistenta mellan free drops tills de aktiveras.

Spelvy

Insatsbelopp och saldo visas alltid i informationsfältet längst ner i spelvyn i den valuta som spelaren har valt. Denna information är alltid tillgänglig under hela spelet. Vinster visas i den valda valutan i mitten av informationsfältet längst ner i spelvyn när du spelar i liggande läge, och längst upp i spelvyn när du spelar i porträttläge.

Vinstlinjer

Avalon Gold har 4 096 sätt att vinna. RTP för alla vinstlinjer är densamma och definieras i spelreglerna.

Spelfunktioner

Bonusspel

En kombination av 3 bonussymboler i normalläget triggar bonusläget med free drops.

Spelregler

Avalon Gold är en slot med 6 kolumner, 4 rader och fallande symboler. Kolumnerna kan expandera uppåt till maximalt 8 rader.

Spelets minimala insats är 2,00 kr, och den maximala insatsen är 1 000,00 kr.

Varje insats är 100 mynt.

Alla vinster börjar med hjulet längst till vänster och betalas endast från vänster till höger på på varandra efterföljande hjul. Endast den högsta vinsten per aktiv vinstlinje betalas ut.

En spelrunda startar på den valda insatsnivån när spelaren trycker på Spinknappen.

Spelet kan spelas automatiskt genom att aktivera Auto Spin (om Auto Spin finns tillgängligt i den aktuella jurisdiktionen). Håll nere Spin- knappen för att välja antal rundor att spela automatiskt eller använd Auto Spin-knappen.

Vinster och vinstkombinationer betalas ut enligt vinsttabellen.

Vinster presenteras i spelarens valuta eller i mynt. Spelaren kan själv ändra i Inställningar.

Avalon Gold spelas i två lägen; normalläge och bonusläge med free drops.

Alla symboldropp i normalläget börjar med 4 rader och 4 096 sätt att vinna.

Alla lågvärde-, medelvärde-, högvärde- och Mystery Box-symboler finns i fyra storlekar; standard 1x1, Super 2x2, Mega 3x3 och Epic 4x4. Alla stora symboler räknas som att de innehåller det antalet 1x1-symbolinstanser som de täcker, t.ex. Super 2x2 representerar 4 standardsymboler.

Tomma platser under betalande stora symboler fylls med 1x1 stora symboler av samma typ som den stora symbolen, för att nå ett stabilt

horisontellt vilotillstånd.

Wild-symbolen ersätter alla symboler förutom bonus- och Mystery Box- symbolerna.

Expanderande Wild-symbolen ersätter alla symboler förutom bonus- och Mystery Box-symbolerna. Expanding Wild-symbolen expanderar uppåt och fyller alla lediga positioner upp till det nuvarande maximala antalet rader när utbetalningssymbolen framför den är en del av en vinnande kombination. Expanding Wild-symbolen tas bara bort om den är den enda symbolen på sitt hjul som bidrar till en vinnande kombination.

Mystery Box-symbolen är en blockerande symbol som kan droppa in på vilket hjul som helst i alla symboldropp.

Om det finns 5 eller fler Mystery Box-symboler i spelvyn aktiveras Mystery Box-symbolerna och avslöjar antingen en utbetalningssymbol, en wild-symbol eller triggar Avalon-funktioner. Aktiveringen sker när inga ytterligare vinnande kombinationer uppstår.

Om Mystery Box-symbolen avslöjar en utbetalnings- eller wild-symbol som leder till en vinst kommer en ny Avalanche-cykel att starta och alla Mystery Box-symboler kommer att återgå till ett blockerande tillstånd. När Avalanche-cykeln är över och inga ytterligare vinster uppstår kommer Mystery Box-symbolerna att aktiveras igen.

Om Mystery Box-symbolerna avslöjar Avalon-funktioner kommer Mystery Box-symbolerna att ge antingen en myntvinst eller en funktion. Det finns 4 olika funktioner; multiplikator, +1 Swiper, Collect och Redrop. Mystery Box-symbolerna avslöjas en i taget, uppifrån och ned, ett hjul i taget.

Myntvinst:

Värdet på myntvinstsymbolen multipliceras med erlagd insats.

Multiplikator:

Multiplikatorfunktionen multiplicerar alla redan avslöjade myntvärden. Oöppnade Mystery Box-symboler påverkas inte.

+1 Swiper:

Sveper in siffran 1 framför det senast utdelade myntvärdet före +1 Swiper- funktionen. Dvs. om det finns en myntvinstsymbol eller en redan avslöjad Collect-funktion som har ett värde på 5x som avslöjades precis före +1 Swiper-funktionen görs värdet på den om till 15x.

Collect:

Samlar in alla myntvärden från alla redan avslöjade Mystery Box- symboler och Collect-symbolen antar deras totala värde. Alla redan öppnade Mystery Box-symboler återaktiveras sedan och avslöjar i sin tur nya myntvinster eller funktioner.

Redrop:

Redrop-funktionen ger ett nytt symboldropp och en garanterad återaktivering av Mystery Box-symbolerna som för närvarande finns i spelvyn. Redrop-funktionen utförs när alla andra Mystery Box-funktioner har spelats färdigt.

Varje ytterligare symboldropp lägger till en extra rad med symboler, upp till maximalt 8 rader, vilket ökar antalet sätt att vinna. Antalet sätt att vinna ökar när antalet rader ökar.

• rader: 4 096 sätt att vinna
  • rader: 15 625 sätt att vinna
  • rader: 46 656 sätt att vinna
  • rader: 117 649 sätt att vinna
  • rader: 262 144 sätt att vinna

En kombination av tre eller flera bonussymboler i normalläget triggar bonusläget med free drops.

• bonussymboler: 10 free drops
  • bonussymboler: 15 free drops
  • bonussymboler: 20 free drops
  • bonussymboler: 25 free drops

Mystery Box-symboler är persistenta mellan free drops tills de aktiveras. 5 eller fler Mystery Box-symboler i spelvyn triggar en aktivering som spelas igenom på samma sätt som i normalläget.

Bonusläget med free drops börjar alltid med säkerhetsnivån satt till 4

rader. Alla free drops som genererar minst en Avalanche avancerar säkerhetsnivån en rad. Staplade Mystery Box-symboler kan höja säkerhetsnivån flera rader.

Ökningen av säkerhetsnivån sker mellan free drops. Nästa free drop börjar på den nya säkerhetsnivån. Säkerhetsnivån kan som högst avancera 4 rader, vilket resulterar i totalt 8 rader med maximalt 262 144 sätt att vinna.

Tre eller fler bonussymboler i bonusläget triggar ytterligare free drops. Antalet extra free drops bestäms på samma sätt som när bonusläget triggas.

Bonusspelet slutar när inga free drops återstår eller när den maximala vinsten uppnåtts.

Utbetalningen sker i slutet av bonusspelet.

Inga insatser kan ändras under en pågående spelrunda. En spelrunda avslutas om spelets maximala vinst uppnås. Den teoretiska utbetalningen (RTP) i Avalon Gold är 94,0%. Högsta vinsten i spelet är 25 000 gånger erlagd insats.

I händelse av fel annulleras alla insatser och vinster.

X-iter-regler

X-iter-funktionen erbjuder flera olika spellägen.

Superbonus:

Garanterar en spelrunda med inträde till ett Superbonusspel med persistenta Mystery Box-symboler genom hela bonusspelet till kostnaden av 500 gånger den valda insatsen.

Bonus:

Garanterar en spelrunda med inträde till bonusspelet till kostnaden av 100 gånger den valda insatsen.

Mystery Box-symboler:

1 dropp med 5 garanterade Mystery Box-symboler till kostnaden av 50 gånger den valda insatsen.

Expanding Wild:

1 dropp med en garanterad Expanding Wild-symbol till kostnaden av 10 gånger den valda insatsen.

Stor symbol:

1 dropp med en garanterad stor symbol till kostnaden av 5 gånger det valda insatsen.

Funktionen X-iter kan bara aktiveras i basspelet.

Den minimala X-iter-kostnaden är 10,00 kr, och den maximala kostnaden är 500 000,00 kr.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) för alla X-iters spellägen i Avalon Gold är 94,0%.

Alla spelregler gäller även för funktionen X-iter.

Datum för senaste ändring: 2022-11-09