Rise of Olympus

Avbrutet spel

Om din spelrunda avbryts sparas all spel- och insatsinformation tills du öppnar spelet igen. Du kan fortsätta ditt oavslutade spel vid avbrottspunkten. Funktionsfel annullerar alla utbetalningar och spel.

Information

Linjevinster äger rum på antalet valda vinstlinjer, i enlighet med informationen i vinsttabellen och spelreglerna. När man vinner på flera vinstlinjer i en enskild spelrunda läggs alla vinster ihop. Alla vinster från funktioner (så som gratisspinn), bonusspel och/eller spridda symboler (om tillämpligt) läggs också till linjevinster. Alla vinstkombinationer utbetalas i slutet av spelrundan. Gratisspinnfunktioner spelas med samma insats och samma antal valda linjer som spelrundan som aktiverade funktionen – om inte annat sägs. Insatsen kan inte ändras under en pågående spelrunda. För ytterligare information vänligen se spelreglerna.

Spelregler

• Rise of Olympus är ett videoslotspel som spelas i ett rutnät om 5x5 symboler. Symbolerna faller ner i rutnätet och bildar vinstkombinationer. Vinster ges vid 3 eller fler symboler i rad, horisontellt eller vertikalt. Alla rader och kolumner är aktiva och symboler kan tillhöra flera olika vinstkombinationer.
  • Vinstkombinationer tas bort och kvarvarande symboler faller ner för att eventuellt skapa nya vinstkombinationer. Jokersymbolen skapas vid den mittersta symbolen när en vinstkombination med 3 symboler tas bort. En vinstmultiplikator blir större varje gång symboler tas bort från spelet.
  • Rise of Olympus har en jokersymbol (Myntet), tre tillhörande funktionssymboler (Hjälm, Treudd och Åskvigg), och Zeus, Poseidons och Hades ansikten; där vilken kombination som helst av de tre symbolerna ger vinst. Jokersymbolen ersätter alla symboler för att hjälpa till att skapa vinstkombinationer. När jokersymboler är de enda kvarvarande symbolerna på spelplanen tas de bort och hjälper dig aktivera gratisspinn!
  • Det finns chans att Guds hand-funktionen aktiveras vid icke vinstgivande spinn. Beroende på vilken aktiv gud som visas till höger på skärmen, utförs olika unika färdigheter. Guds hand hjälper till att skapa möjliga vinstkombinationer. Totalt finns det tre Guds hand-färdigheter – en för varje gud. De är som följer:
  • Hades: En sorts symboler väljs ut och ändras till andra symboler.
  • Poseidon: En eller två jokersymboler läggs till på spelplanen.
  • Zeus: Två sorters symboler förstörs och tas bort från spelplanen.
  • Olympens vrede-funktionen aktiveras när mätaren på skärmen fylls helt. Mätaren fylls endast upp av vinstkombinationer med gudasymboler. Jokersymbolen kan användas som en del av dessa kombinationer. Alla andra kombinationer bidrar inte.
  • Mätaren har tre delar. Med ovanstående regler tillämpade; en fem-lika kombination fyller mätaren med 3 delar, en fyra-lika kombination fyller mätaren med 2 delar och en tre-lika kombination fyller mätaren med 1 del.
  • När mätaren är full, och det inte finns några ytterligare vinster, delas en gratisrunda ut. Multiplikatorn återställs. Under Olympens vrede-funktionen utspelas Guds hand-funktioner ut efter varandra av deras respektive gud. Ordningen är samma varje gång Olympens vrede-funktionen aktiveras. När det inte finns ytterligare vinster efter varje nedfall kommer en gud att utföra sin funktion och spelet fortsätter som normalt till dess att det inte finns fler vinster. Sekvensen upprepas till dess att spelrundan är slut och alla Guds hand-funktioner har utförts. Alla vinster räknas samman och delas ut innan nästa spelrunda börjar.
  • Den aktiva guden ändras tillbaka till den gud som var på skärmen innan Olympens vrede-funktionen aktiverades.
  • Om hela spelplanen med symboler rensas aktiveras gratisspinnfunktionen. Välj ett av tre tillgängliga alternativ för gratisspinn. Väljer du Hades får du 4 gratisspinn att börja med; väljer du Poseidon får du 5 gratisspinn att börja med; väljer du Zeus får du 8 gratisspinn att börja med. Den tillhörande Guds hand-funktionen är sedan aktiv under hela gratisspinnet, och aktiveras på varje icke vinstgivande spinn för att ytterligare hjälpa till att skapa vinstmöjligheter! Multiplikatorn återställs inte mellan spelrundorna under hela gratisspinnet och kan växa upp till maximalt x20!
  • Gratisspinnet kan förlängas genom att ladda upp mätaren på skärmen, med samma regler som tidigare beskrivits. Hades ger ytterligare 4 gratisspinn; Poseidon ger ytterligare 3 gratisspinn; Zeus ger ytterligare 2 gratisspinn. Maximalt antal gratisspinn är 20. Olympens vrede är inte aktiv under gratisspinn. Om spelplanen rensas helt under ett gratisspinn får du en direktvinst på 100x din totala insats!
  • Du väljer din insats med de fem insatsknapparna i den nedre delen av spelet. Tryck på plus- och minusknapparna för att ändra insatsen ett steg. Tryck på START för att starta spelrundan. När symbolerna landar jämförs de med vinstplanen och vinster utbetalas.

Tillgängliga val

• Ändra insats - För att ändra din insats, använder du de fem insats-knapparna. Du kan även använda plus- och minus-knapparna för att ändra din insats ett steg.
  • Vinstplan - Visar vinstplanen.
  • Autospel - Slå på eller av auto spel. Då spelet är i auto spel läge spelas omgångar automatiskt med den valda insatsen. Auto spel läget avbyts automatiskt baserat på egna inställningar eller då saldot är för lågt.
  • Starta - Spelrundan startas med den valda insatsen.
  • RTP:96.5%